2012. november 12., hétfő

Warsteiner Premium Verum 4.8%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Warsteiner sört egy német barátom ajánlotta külföldi utam során, és mivel ott helyben nem volt alkalmunk megkóstolni, ezért hazahoztam egy üveggel  a REWE-ből. Kis üveges kiszerelésben találtam meg, €0.69-ért, amely német viszonylatban nem számít éppen olcsónak. Fekete-arany címkéjével az üveg nem tűnt ki a boltban felhalmozott sör-hegyekből, talán ezért nem is kóstoltam korábban. Kitöltés után habja 10 pontos lett, extra kemény, extra dús és extra tartós, és bár a 3dl nem számít túl nagy mennyiségnek, de a kóstolgatás negyed órája alatt végig ott volt, legalább 3-4 mm vastagon. Sok sörgyár példát vehetne erről. Íze kellemes, folyékonykenyeres, megfelelően keserű és utóíze is kimondottan jó volt. Még nyomát sem találtam oda nem illő ízfoszlánynak, és ez tipikusan olyan sör, amelyből egy egész estés baráti összejövetel alatt is szívesen innék jó pár üveggel. Szénsavtartalmát alacsonynak mondanám, selymesen csúszott le minden korty. Összefoglalva a Warsteinernek egyszerűsége a lett nagyszerűsége.

Sajnos a nyereményjátékon nem nyertem, a kupak belsejében a "nem nyert" felirat fogadott...

Alkoholtartalom: 4.8%

Összetevők: víz, árpamaláta, komlókivonat

Gyártja:
Warsteiner Brauerei Haus Cramer KG, D-59564 Warstein, Németország

Itt vettem: REWE Passau, Németország; Ára: €0.69 (2012.07.)









Értékelés
Sör pontszám: 9/10
Ár/érték: 7/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen


6 megjegyzés:

  1. Kedves Tamás,
    Örülök, hogy ennyire jó véleményed van a kedvenc sörömről. Ez az egyedüli, amit csukott szemmel is felismernék annyira sajátos az ízvilága. Sajnos egyre kevesebb helyen lehet beszerezni Magyarországon. :(

    VálaszTörlés
  2. Pár év Németországgal a hátam mögött nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a "... €0.69-ért, amely német viszonylatban nem számít éppen olcsónak" teljesen fals állítás, mert ennél nem igen kapsz olcsóbban sört, max. az ihatatlan Oettinger családot, ami itt az alkeszok és lepukkantak itala. Mindamelett például akcióban ez a Warsteiner csak most, csak ezen a hétvégén a Kauflandban rekesze 9 euró 80 cent, ami ugye üvegre lebontva 46 centre jön ki, ami durván olcsó (amúgy 28%-os engedmény van rajta). Miheztartás végett, egy rekesz Paulaner/Erdinger/Bitburger 14-16 euró. Visszatérve a Warteinerre, ez egy egyszerű ivósör, nem túl karakteres, kicsit furcsán kesernyés, és messze elmarad a cseh sörök fanyarságától. Szerintem kimondottan szénsavas, habja átlagos, az egész sörből érezni a jó iparos munka kellemes illatát. He a német versenytársakhoz kellene pozicionálni ebben a szegnesben, akkor a Radeberger, Jever és még a Becks is határozotan jobb sör nála.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ma vettem a tescóban akciósan, és teljesen egyetértek, nekem is az jutott eszembe pár korty után, hogy nem rossz, nem rossz, de vettem volna inkább radebergert. a becks viszont szerintem nem említhető egy lapon a felsoroltakkal, én nagyon túlértékeltnek tartom, de ugye ízlés dolga.

      Törlés
  3. asahi japánból és nincs többé fejfájás. jó hidegen az igazi. friss könnyed nem keserü, barmely etel eloszava s lecsengese. Belepö a sörivók es sorertok kritikus vilagaba.

    VálaszTörlés
  4. Olaszországba pontosan monfalcone, gondoltam eszünk egy pizzát s amíg vártunk kértem egy korsó sört, kihozták a wasteinert, hát le a kalappal előtte ilyen finom és ütős sört ritkán iszok 😁egy szóval nagyon finom 😋

    VálaszTörlés
  5. Asahi.....bár ne kóstoltam volna.....rettenet. Ki is dobtam az összeset. Japán és sör - ajajajajajaj

    VálaszTörlés