2012. december 28., péntek

Gouden Carolus Christmas 10.5% - Karácsonyi sör

Típus: Belga sör, barna ale

Saját tapasztalat: Előző karácsonyi söröm - a Delirium Christmas - után a Gouden Carolus Christmas üvegét bontottam fel. Tekintélyes, 10.5%-os alkoholtartalma révén a leghidegebb téli napokban is kellő fűtőerőt biztosít mindenkinek, aki belekortyol. A sör színe a fény felé tartva egészen sötétvörösessé válik, tetejét pedig sűrű, barnás színű hab díszítette jó ideig. Ízében erős fűszerességet illetve inkább keserű felhangokat fedeztem fel, mintsem az édes gyümölcsös aromákat. Hivatalos leírása szerint hatféle titkos fűszernek köszönhető ez a titokzatosság, valamint az ízek egyensúlya a fél évig tartó érlelésből fakad. 640Ft-os árával nem olyan elriasztó, sőt belga mezőnyben ez nem is számít igazán drága sörnek. Ha vettem volna még egy üveggel, akkor azt is felbontanám :)
Az angol ale sörök alapvetően nem ízlenek nekem túlzottan, de ez a Gouden Carolus Christmas "ale-sége" ellenére nagyon bejött.


Alkoholtartalom: 10.5%


Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, kandiscukor, komló, sörélesztő

Gyártja: Broverij Het Anker, Guido Gezellelaan 49. B-2800 Mechelen, Belgium

Itt vettem: Belga sörök boltja, Budapest; Ára: 640 Ft (0.33l)








Értékelés
Sör pontszám: 9/10
Ár/érték: - 8/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

2 megjegyzés:

  1. Na, erre legközelebb jobban odafigyelek: a csakajósörben ezt 800-ért (25%felár), a Bush Noelt-pedig 900-ért vettem (te 780-ért). A két kis sörön 280-at buktam, ami elég sok, akkor is, ha nem vagyok egy fillérbaszó típus.

    VálaszTörlés
  2. Ajánlom figyelmetekbe a Venenum belga sörboltot is. www.venenum.hu. Épp a tegnapi nap során vettem Bush Noel-t 750 ft-ért , a Carolus Christmast pedig 660 ft,-ért. Kedvenc sörbolt Budapesten, a belga sörök szerelmeseinek " kötelező" ide is ellátogatni.

    VálaszTörlés