2013. január 12., szombat

Kulmbacher Mönchshof Kellerbier 5.4%

Típus: Német sör, félbarna

Saját tapasztalat: A Kulmbacher sörfőzdétől megkóstoltam már pár sört, többek között az igen jól sikerült Kulmbacher Kapuziner Weissbier 5.4%-t, a magas alkoholszázalékos Kulmbacher EKU 28 - 11%-ot, valamint a Feines Helles-hez leginkább közel álló Kulmbacher Mönchshof Original Pils 4.9%-t. Ma egy páros tesztet végeztem (ahogy a képen is látszódik), fej-fej mellett töltöttem ki a Feines Helles-t valamint a Kellerbier-t is. A Kellerbier alapvetően egy félbarna (kinézetű), szűretlen, élesztőben gazdag sör. Habja kemény, dús, és átszínezi a sör teltsége, ereje. Az első kortyolásoknál érezhető különbség volt a Feines Helles-el összehasonlítva az, hogy édeskésebb volt, az élesztő (amelyet külön feltüntettek az összetevők között) hatása is jobban megmaradt, valamint éreztem rajta egy kis füstös, pörkölt malátás ízt is. Alacsony szénsavtartalma miatt pedig kimondottan selymes hatásúnak mondanám.
Kellerbiert, azaz szó szerint lefordítva "pincesört" kóstoltam már más sörfőzdétől is (Hacker-Pschorr Kellerbier Anno 1417 - 5.5% ), és ott kimondottan ízlett a megálmodott ízkompozíció. Nem volt ez másképp ennél a sörnél sem. Bármikor hoznék még vagy 10 üveggel belőle, főleg ennyi pénzért :)


Alkoholtartalom: 5.4%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő

Gyártja: Kulmbacher Brauerei Aktien-Gesellschaft 95326 Kulmbach

Itt vettem: Kaufland Passau, Németország; Ára: €0.64 (2012.07)






Értékelés
Sör pontszám: 8/10
Ár/érték: 9/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen!

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy megkóstoltad, és osztom a véleményedet! Ez egy nagyon jó sör! Pár ládán már túl vagyok, de ha néha el is kalandozok, mindíg visszatérek hozzá. Közeledik a jó idő, újra divat lesz a Radler, kóstold meg a Radlerüket! Nekem nagyon ízlett! Egyébként én írtam neked a Kapuziner tesztedhez. Ha esetleg én ihlettelek, annak külön örülök..

    VálaszTörlés