2014. szeptember 21., vasárnap

Argus Majestic 4.8%

Típus: Cseh sör, világos

Saját tapasztalat: Az Arugus-ról eddig mindig azt hittem, hogy lengyel sör, azonban ez a kép megváltozott a Majestic-kel, ugyanis ezen nagy betűkkel hirdetik, hogy ez egy cseh sör! Azt nem tudom, hogy csak a Majestic-ra érvényes ez, vagy az összes Argus-ra, ezért ha valaki tudja, szívesen veszem, ha megírja. A Majestic-kel a kitöltés után határozottan telt színű és szép, dús habbal rendelkező (ám gyorsan szertefoszló) lager sör került elém. Kortyai határozottan keserűek és a komló dominál bennük. Sokkal karakteresebbnek vélem pl a nemrég kóstolt Argus Unfiltered-nél.


Alkoholtartalom: 4.8%


Összetevők:
ivóvíz, árpamaláta, kezelt komló, komlókészítmények

Gyártja:
?

Itt vettem: Lidl, Kecskemét; Ára: 189 Ft (2014.05)







Értékelés
Sör pontszám: 7/10
Ár/érték: -  9/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

7 megjegyzés:

  1. Jó kis sör ez. Ár/értékben verhetetlen

    VálaszTörlés
  2. Most ittam meg az én teszt példányomat.Nekem bejött.Eddig mindig a Soproni 1895-öt vettem itthonra, de lehet váltok.

    VálaszTörlés
  3. Ár/érték arányban tényleg verhetetlen. Felbontáskor azonnal orrbavág a komló illata. Szép, nagy habja van és nagyon testes, karaktere íze. Kortyoláskor édeskés malátás íz volt érezhető, azonban lenyeléskor jött a komló keserű, határozott íze,(ami sokáig megmarad) mint egy jó cseh pils típusú sörben. Kellemes komlós zamat mellé, meg van a balansz a malátás édes és komlós keserű ízek között elég jól. Mind ez 200 ft-ért. Van ebben az árban magyar sör ami ilyen jó...? Nincs. Nem csak ár/érték arányban jó, egyébként is.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos nem ez a legjobb Argus, a zöld és a piros is jobb ennél. Mindkettő Szlovákiában kapható, a zöld pasztőrözetlen 5,7%-os, a piros a Premium Lager 5%-os, nem összekeverendő a sima Premiummal ami nálunk is van és egy ihatatlan moslék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Premium pár éve elment, de valamit csináltak vele úgy két-három éve, s azóta ihatatlan.

      Törlés
    2. az Argus egy gyűjtőnév kb. a Lidl sem tudja honnan van :) a zöld Maestic az cseh (mondjuk akinek az ízből nem jön le az nem ismeri a jellegzetes cseh sörízt) szerintem kiváló sör hozza a cseh átlagot akinek bejön ez a vonal. A többi román ill. lengyel ami nem lenne baj de szar mind

      Törlés
  5. Az Argus Majestic tudtommal Lobkowitz cseh.A többi Argus azért lett szar,mert azok már lengyelek, csak a majestic és az argus10 maradt cseh.

    VálaszTörlés