2014. szeptember 20., szombat

Praga Dark Lager 4.5%

Típus: Cseh sör, barna

Saját tapasztalat: A pörkölt malátás illatú, és dús hab alatt igazi finomság rejtőzik. Nem más ez, mint a Praga Dark Lager, amelynek ízébe kellemes, barnasörösen édes, malátás, kicsit kávés ízek kerültek, és amely kimondottan jól itatja magát. A 4.5% alkoholtartalom pont jól el van találva, úgyhogy ezen sem múlhat az, ha valakinek az első üveg kiürülése után hiányérzete támadna, és szívesen pattintatna egy újabb palackot. Sajnos egy negatívumra rábukkantam az üveg forgatása során, nevezetesen az összetevők között feltüntetett E954-es kódú - vitatott státuszú, szacharin nevű - édesítőszerre. Hogy ez vajon miért kellett egy sörbe, az rejtély, viszont az biztos, hogy enélkül legalább 100 másik sörgyártónak sikerült már rendes barna sört készítenie. Az adalék tudata nélkül kb 7 pontot adtam volna rá, de ennek a tudatában inkább 4 lesz. És nem hiszem, hogy túl sokat fogok belőle inni életem hátralévő részében :)


Alkoholtartalom: 4.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat, sörélesztő, E954 édesítő szer

Gyártja: Pivovar Samson, Ceské Budejovice, Csehország

Itt vettem: Auchan, Kecskemét; Ára: 419 Ft (2014.04)





Értékelés
Sör pontszám: 4/10
Ár/érték: -  2/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Nem

2 megjegyzés:

  1. Kifejezetten finom sör, mikor ittam még nem láttam rajta ezt a feliratot, viszont pár hete vettem egy Samson Darkot azon szintén rajta van, elvégre egy gyár...

    VálaszTörlés
  2. A dolog nagyon egyszerű. A gyárat 2012-ben megvette a Borsodi-t is birtokló ABInBev, a világ legnagyobb söróriása. Amibe ők belenyúlnak azt adalékanyagokkal pumpálják tele, mivel minden fillért ki akarnak préselni az italból, természetesen fogyasztói élmény rovására.

    VálaszTörlés