2012. március 26., hétfő

Hacker-Pschorr - Hefe Weisse 5.5%

Típus: Német sör, világos búza

Saját tapasztalat: Teljesen ismeretlen volt számomra korábban a Hacker-Pschorr termékpalettája, most tesztelem az első tagját. Röviden: A Hefe Weisse egy ízig-vérig telt, finom, német búzasör. A pohárba töltve fantasztikus, kemény habbal látta meg a napvilágot, amely a sör élő és szerves részét alkotta. A folyadék színe pedig sötétes aranysárgához hasonló, szűretlen, átlátszatlan nedű, amely nagyon tetszett! Íze telt, korrekt, utóízektől mentes, megfelelően búzasörös. Egyik kedvenc söröm mellé választom az Edelweiss és a Löwenweisse mellé! Megkockáztatom, hogy talán még jobban ízlett, mint a Paulaner Hefe-Weissbier.

Kis komolyság: A Hacker-Pschorr sör története egészen 1417-ig vezethető vissza, amikor a sörgyártás és sörkultúra világhírű bölcsőjében, Münchenben a Hacker sörfőzdét megalapították. Ezáltal a Hacker-Pschorr a német sörtisztasági törvény megszületéséhez képest majdnem egy évszázaddal korábbi gyökerekkel rendelkezik. Jelenleg a Hacker-Pschorr a Paulaner csoport tagja és így a BHI (Brau Holding International AG) része, mely a Schörghuber Unternehmensgruppe (50.1%) és a holland Heineken N.V. (49.9%) tulajdonában van. (Forrás: Wikipedia)

A kóstoláshoz a sört a Paulaner Sör Shop biztosította, ezúton is köszönet érte.


Alkoholtartalom: 5.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, élesztő, komlóextrakt

Gyártja: Hacker-Pschorr Bräu GmbH, Hochstrasse 75, 81541 München, Németország
Forgalmazza: Ever Drink Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 10.





Értékelés
Sör pontszám: 9/10

Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

3 megjegyzés:

  1. Jogosak a pozitív észrevételek,az egyik legjobb nèmet şör,0.8. eucentért!

    VálaszTörlés
  2. A fentebb olvashatókat annyiból helyesbíteném, hogy a Paulaner Shop idő közben elköltözött, új címünk: 2092 Budakeszi, Pátyi út 5. (a Budaörsi úttal szemben)

    VálaszTörlés