2012. december 3., hétfő

San Miguel Especial 5.4%

Típus: Spanyol sör, világos

Saját tapasztalat: Első spanyol söröm San Miguel, amely 0.33l-es kiszerelésben várt rám az Auchanban. Kitöltés után egy átlagosnál világosabb színű sör landolt a pohárban, és kevés habja gyorsan szertefoszlott. Premium Lagerként hirdeti magát a címkéken, azonban az első kortyoknál valahogy felmerült bennem, hogy "ha ez prémium, milyen lehet a kommersz"? A San Miguelben alapvetően keserű vonások dominálnak, azonban ez vegyül egy számomra kellemetlen utóízzel, amelytől nem volt őszinte a mosolyom az üveg tartalmának fogyasztása során. Az összetevőket megvizsgálva tettek bele kukoricát - mint a kellemetlen ízű, alsó(közép)kategóriás sörök jó részébe -, feltehetőleg ezzel pórbálták "jóárasítani" az amúgy itthon nem éppen olcsó sört. Talán ennek, vagy a főzési technikának köszönhetően kicsit savanykás beütése is volt, és magasnak érződő szénsavtartalma miatt pedig olyan érzésem volt, mintha felvizezték volna. Utólag örülök, hogy csak 0.33l-es volt a kis üveg, nem esett volna jól egyetlen további korty sem.


Alkoholtartalom: 5.4%

Összetevők: víz, árpamaláta, kukorica, komló

Gyártja: San Miguel Fabricas De Cerveza Y Malta S.A. C/Urgell, 240-08036 Barcelona, Spanyolország
Forgalmazza: Parador Kft. 1149 Budapest, Róna u. 107/A

Itt vettem: Auchan Kecskemét, Ára: 390 Ft (2012.08.) (0.33l)









Értékelés
Sör pontszám: 3/10
Ár/érték: 1/10
Újra vennék? – Nem
Megérte? - Nem

4 megjegyzés:

  1. Suszter maradjon a kaptafánál. Én félig spanyol vagyok és ittam kint San Miguelt (meg más spanyol söröket). Semmi extrát nem éreztem, átlagos a minősége én is kb 3-4est adnék neki. A boraik finomak, a sörrel meg elbújhatnak. Egy kis adalék infó. Kint a San Miguel és a Cruzcampo erősen olyan kategória mint itt az Arany Ászok meg a Soprini.

    VálaszTörlés
  2. Az oldaladon felbuzdulva én is elkezdtem sörteszteket csinálni. Ezt a sört sajnos be kellett tennem a legrosszabbak közé. Valahol a retek borsodi és soproni tájékán van. Azért retkek a Magyar sörök, mert szinte mindnek savanyú íze és szaga van. Hogy miért? Ki tudja? Ok. rá lehetne fogni a kukoricadarára. De akkor a Leffe miért olyan finom sör? Abban is van kukorica........ Nekem ez a sör 2-es 3-as a Magyar retkekkel egyetemben....

    VálaszTörlés
  3. érdekes, ittam már "retek Leffe-t !! Vajon
    ízlések és pofonok ??

    VálaszTörlés
  4. A Borsodi egyáltalán nem retek sör.
    Mint ahogy a San Miguel sem.
    Azt fogyaszd amelyik neked ízlik haver!
    Váljék egészségedre!

    VálaszTörlés