2013. május 26., vasárnap

John Smith's Original Bitter 3.2%

Típus: Angol sör, félbarna

Saját tapasztalat: A John Smith's Original Bitter nem más, mint a John Smith's - Extra Smooth "testvére". Az original bitter ránézésre (a kitöltés utáni 1. másodperctől) egy félbarna sör volt, szemben a Smooth-szal, amely egy olyasmi krémes, kávés jellegű italnak tűnt, mint a Guiness. Ízüket összevetve is van hasonlóság, ugyanis a keserű, kávés beütés itt is megvan, a szép, kemény habbal együtt. Alkoholtartalma meglepően alacsony, egészen pontosan 3.2% (amely a nem túl jó hírű light sör kategóriához közelíti), a doboz űrtartalma pedig 440ml. Egyszer érdekes volt megkóstolni, de többször nem valószínű, hogy vennék belőle.

A kóstolás időpontja: 2012.09.


Alkoholtartalom: 3.2%

Összetevők: víz, maláta, komló

Gyártja: Heineken UK Ltd. 2-4 Broadway Park, Edingburgh, UK.

Itt vettem: Hiperdino, Dinosol Supermarkados, Fanabe, Tenerife, Spanyolország; Ára: €1.44 (0.44l) (2012.09)




Értékelés
Sör pontszám: 4/10
Ár/érték: 2/10
Újra vennék? – Nem nagyon
Megérte? - Nem

5 megjegyzés:

  1. Véleményem szerint felesleges volt elársztani a blogot Magyaroszágon teljesen ismeretlen, és hozzáférhetetlen sörökkel! Ráadásul ezek is nagyrészt a multicégek silány tömegtermékei közül valók!

    Főleg annak tükrében sajnálatos, hogy a több száz jó magyar sör közül igen kevés, egészen pontosan 4 db (3 békésszentandrási és 1 palóc) van eddig fönt itt!

    VálaszTörlés
  2. Véleményem szerint meg nagyon nem volt felesleges! A tiéd is egy olyan vélemény amilyen az enyém: senkit nem érdekel!

    VálaszTörlés
  3. A doboz azért 440ml mert ennyi egy angol korsó, azaz pint.

    VálaszTörlés
  4. 1 pint egészen pontosan 568 ml. Tehát még véletlenül sem 440...

    VálaszTörlés