2013. május 11., szombat

TS Tesco Lager Clean and Crisp Beer 4%

Típus: Lengyel sör (?), világos

Saját tapasztalat: A "Tesco sörből" már volt szerencsém az "erős" változathoz, teljes nevén a TS Tesco Stong Lager Sör - Full Bodied Beer 7%-hoz, és most ennek a gyengébb változata került a kezem közé egy hétvégi bevásárlás alkalmával. A 4% alkoholtartalom nem sejtet semmi jót, ugyanis ez már kis túlzással "light" sörnek tekinthethő a szám alapján, és hozzájön még, hogy legutóbbi "light" élményem sem volt túlzottan megnyerő (Aldersbacher Kloster Weisse Leicht 3.1%). Kitöltve fejlődik ugyan valamennyi hab, azonban a kortyolások során ez nagyon gyorsan tovatűnik, és nem marad más, csupán a kopasz ital. Szándékosan írtam ital szót, ugyanis sörnek szerintem elég gyenge próbálkozás. A kortyoknak van egy fajta érdekes (és nem túl jó) íze, amely az alap sörösség, és olcsó lagersörség mellett felvonultat olyan bevillanásokat, mint a fémes, poshadt, és kissé dobozízű elegyek. A keserűség lenne az egyetlen, amelytől akár még jól is eshetne, de valahogy az sem lett eltalálva az ízlelőbimbóim szerint... Az erős változatnál legalább alkoholt kaphatunk a pénzünkért, itt még azt sem. Bármennyit is fizettem érte (a blokkot sajnos valahová elkevertem), inkább beáldoznám a bevásárlókocsiba betolt százast és vennék egy annyival drágább sört. A vége felé kicsit citrusos is volt, azonban a mosogatószeres fajtából.


Alkoholtartalom: 4%

Összetevők:
víz, árpamaláta, árpa, komló, sörélesztő

Gyártja: Tesco Polska Sp. z.o.o. ul. Kapalenka 56, 30-347 Krakow, Lengyelország

Itt vettem:
Kecskemét, Tesco, Ára: Sajnos a blokkot elhagytam




Értékelés:
Sör pontszám: 2/10
Ár/érték arány: -
Újra vennék? – Nem
Megérte? –

3 megjegyzés:

  1. Én is azt tudom javasolni, hogy szűkös anyagi lehetőségek esetén is, igyunk jobbat, csak kevesebbet! De vannak azért olcsóbb megoldások is, amik jók. Kiemelném például a Békésszentandrási főzde Ogre sörét. Semmi fölösleges fakszni: 13 baling, pilseni maláta, zateci komló, élesztő és hatvan napos érlelés. Igazi magyar kézmves sör, 5,6% alkohol, és 275 Ft. Nincs benne semmi különleges, de minőségi anyagokból és odafigyeléssel lett teremtve. Olyan, amit egy egész délután ellehet kortyolgatni egy jó társaságban. Egy alapsör, ahogyan az ismert márkáknak is ki kellene néznie. Beszerezni sem nehéz, csak fel kell keresni a speciális sörboltok valamelyikét. A vidékieknek sem kell nélkülözni, mert több webáruházból is megrendelhető!

    http://www.sorpont.hu/osszes_sorunk_64/ogre_sore_115

    http://kezmuves-csemege.hu/beer-wine-palinka/artisanal-beers/ogre-sore-pilsner-type-lager-bek108

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Békésszentandrási Arany korsó még kedvezőbb árú, bár valamivel gyengébb. A barna sörök kedvelői választhatják a 7%-os Fekete korsót Ogre árban. A lányok a meggyes vagy a szilvás Békésszentandrásit, valódi gyümölcsből, ugyanannyiért.

      Törlés
  2. Semmi gond nincs ezzel a sörrel.
    Biztosan jobb a 700Ft-os, ebben nem akarok vitatkozni, csak ez nem annyiba került.
    Kicsit édeskés, de kellően komlózott az íze.
    A habbal se volt gondom, kicsit felfújt, de később összeállt és lassan de nem tűnt el mielőtt megittam volna.
    Nincs benne kukorica dara/gríz.
    Tudnék sorolni jópár rosszabb (kukoricás) sört ebben az alsó kategóriában, ez a sör az íze miatt kitűnik onnan.
    7/10 részemről (akciósan volt 120Ft)

    VálaszTörlés