2013. augusztus 2., péntek

Barth's Beer 8.3%

Típus: Egyéb sör, világos

Saját tapaszalat: Az Árkádban bóklásztunk, amikor a Spar-ban körbenéztem, van-e a polcok között olyan sör, amit nem kóstoltam eddig. Ekkor találtam rá a fekete dobozos Barth's -ra, amelybe 8.3% alkoholt préseltek. Világos sörhöz képest ez elég tekintélyes mennyiség, és ezt fel is tüntették a dobozon az "estra strong beer" jelzővel. Kicsit elriasztó volt, hogy akárhogyan forgattam a dobozt, nem sikerült rátalálni arra utaló információra, hogy hol készítik pontosan a sört, csupán az "EU" jelent meg származási helyként. Rákerestem a neten, hogy vajon ki gyárthatja, és egyetlen támpontként a Pivovarna Union (Laško), Slovenia jelent meg, azonban ezt megerősíteni, sem cáfolni nem tudom...
Kitöltéskor keletkezett egy minimális hab, viszont - feltehetőleg - a 8.3%-os alkoholtartalom miatt ez tényleg elég kevés volt. A Barth's Ízét tekintve erősen alkoholos, de ezen kívül inkább édes volt, mint keserű, és a belekevert kukoricarada sem tett jót neki.. Összességében nem volt világbajnok sör, de az érte fizetett 249 Ft sem volt kiugróan túlzó.

Alkoholtartalom: 8.3%

Összetevők: víz, árpamaláta, malátázatlan gabonafélék (kukoricadara), komló, komlókivonat, enzimek

Származási hely: EU
Forgalmazó: Hyperlogic Kft. 1087 Budapest, Asztalos Sándor út 9-12.

Itt vettem: Budapest, Árkád, Spar; Ára: 249 Ft (2012.12)





Értékelés:
Sör pontszám: 4/10
Ár/érték arány: - 5/10
Újra vennék? – Talán
Megérte? – Igen

24 megjegyzés:

  1. az én tesztem: tényleg alkoholos az íze és inkább a barna sörre hajaz az íze és inkább és így málta íze van, nem tudom honnan jött a kukorica íz neki de nem ivott még a blog írója kukorica sört az tuti... csicska... és én szeretem a barna sört és a plusz alkholollal meg a kedvencem ennyit összeségében:)

    VálaszTörlés
  2. Először is, tanulj meg írni, mert nem érteni, hogy mit is akarsz pontosan mondani! A kukorica iz, az öszetevőként benne lévő kukoricadarából jön. Ez nem jó sör, kukoricát csak a silány szarokba tesznek, költséghatékonyságból. Ha ez a kedvenced, gratulálok! Igyad bátran, a plusz alkohol a lényeg, de azért szólok, hogy ez akkor sem barna sör... :D

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    A fenti sörből ma vettem a Spar-ban, 269 pénzt kellett otthagyni érte.
    Ízét tekintve valóban a barna sörök aromájával és karizmájával vetekszik, de valóban nem hagy mély nyomot. Szerintem...
    ui: most már szerepel a gyártó is a dobozon: Pivovarna Union d.d., Szlovénia.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Én felhígítottam egy kis Kőbányaival:)
    Ennek semmi köze a barna sörhöz,viszont van neki alkoholos, fémes íze, ami igen rossz.
    Nem éri meg a pénzt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. barom,te nagyon barom... a kőbányai a legpocsékabb sör,ha 600-ért adnak 2 litert vajon mi lehet benne?szesszel dúsított kémiai vegyület,mint a cimbora bor,meg a koccintós...Te aztán értelmes vagy,ez a sör mostmár az üvegesek közül is elég sokat odaver,na de nem is látszol kulturált sörfogyasztónak,ha kevergeted őket....

      Törlés
    2. két ilyen sörnél tök mindegy

      Törlés
    3. "Névtelen" te nagyonhülye a kőbányai a világ legkirályabb söre. nem kibaszott mindegy hány forintért adják,? nem tűnt fel, hogy külföldön rendre díjakat nyer?
      még hogy "legpocsékabb" ... A multkoriban épp betonozás közben nyitottam meg egyet és jobban esett ezerszer mint valami burzsoá 1000 forintos bél lé amit csak a sznob seggfejek emelnek ajkaikhoz büszkén

      Törlés
    4. A díjak amiről beszélsz nagyon sok terméken ott figyelnek.Olvass kicsit utána: Monde Selection díj.Ha ezt be írod a gúgliba az első bekkre azt adja ki: Pénzért díjat?!!
      Mert ezért barátom fizetnek adott cégek saját termékükért, hogy aztán ott figyelhessen a címkén/csomagoláson a brüsszeli M.S. logó.Éssss kész is a nép vakítás.
      Persze ez nem azt jelenti, hogy a kőbányai szar sör...de messze nem a legjobb.Nálam még épp az iható lategória.Erről ennyit.

      Törlés
  5. Nem a világ legjobb söre, de berúgáshoz tökéletes. Öt doboz után már eléggé beálltam, pedig sima sörből annyi nem szokott megterhelni. De ha az ízéért iszom, akkor veszek Kwakot vagy Leffet. Mindent a helyén kell kezelni. Ez bulisör.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öt doboz ebből tíz korsó "normál" sörnek felel meg...

      Törlés
  6. Egyet meg lehet inni aztán jöhetnek a normál sörök

    VálaszTörlés
  7. Én ebből kettőt megiszok nyáron a 40 fokban oszt ihaj csuhaj

    VálaszTörlés
  8. Jelzem, viszonylag edzett sörtűrés mellett jelpill egyetlen doboztól ihajcsuhaj érzésem van. Nem a legfinomabb, de ár/berúgás arányban tökéletes. (Pár hete két doboz 9%-os Karpackie után csak spiccem volt, ez meg berúgta a hangulatomat is :) )

    VálaszTörlés
  9. Nem rossz sör ez, nem rossz! Ütős. Én 300 körül vettem egy kis boltban, meg is lepődtem mikor megláttam. Ismerős volt... Innen.

    VálaszTörlés
  10. Tényleg nem túl jó sör. Én is éreztem a fémes ízt...
    mellé társult egy kis mosogató szer íze is.
    Viszont az alkohol tartama az ott van:)

    VálaszTörlés
  11. Az első korty édeskés nyitánya után kissé kellemetlen keserűség jelentkezett és külön éreztem az alkoholt is benne. Ettől függetlenül a szénsavassága jó, viszonylag könnyen csúszik, de nem lesz a kedvencem. Ez egy felhájpolt (magas alkohol), sör az alsó középmezőnyből.

    VálaszTörlés
  12. Tényleg nem értem azt, akinek ez a kedvenc söre, de na. Nem olyan rossz. Pozitív élményeket hagyott, de nem vennék még egyszer. Nem azért, mert rossz, egyszerűen csak vannak sokkal jobbak olcsóbban.

    VálaszTörlés
  13. Azért van fémes íze mert METÁL SÖR! METÁL! \m/

    VálaszTörlés
  14. Érdekes, mikor kitöltöttem barna volt! XD, pedig VILÁGOSAN rá van írva, hogy világos ...veszek még a kisboltban és megnézem, hogy az is barna-e (rakok képet ha beigazolódik.) :D - Mellesleg karamelles íze volt kissé, kétlem, hogy meg volt romolva, mindig megnézem a lejáratot...

    VálaszTörlés
  15. Ocsmány, szeszes, petróleumos, émelyítő, ihatatlan, a sörök egyik legalja!

    VálaszTörlés
  16. Nagyon kellemes és nem fáj tőle a fejem!

    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés