2013. augusztus 23., péntek

Soproni Démon Szilva 4%

Típus: Magyar sör, barna, gyümölcsös

Saját tapasztalat: A Soproni Démon gyümölcsös sörei közül a múltkor a Meggyes változatot kóstoltam meg. Ezúttal a szilváshoz volt szerencsém, amely ránézésre sokkal inkább barnasör volt, mint a pirosas meggyes. Az első kortyok íze alapján azt állapítottam meg, hogy túlzottan, émelyítően édes, és gyakorlatilag semmiféle sörös jellege nincs, csakis a gyümölcscukor hatása érvényesül.
Röviden: Sokkal kevésbé ízlett, mint a meggyes, ráadásul amikor felmelegedett, koknkrétan hányás szaga (íze is?) volt. Grr...

Alkoholtartalom: 4%

Összetevők: sör (víz, árpamaláta, komló), szilvaital (víz, fruktóz, savanyúságot szabályozó anyag, természetes aroma)


Gyártja: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 9400 Sopron Vándor Sándor u. 1.

Itt vettem: Tesco, Kecskemét; Ára: 219 Ft (2013.03)






Értékelés:
Sör pontszám: 3/10
Ár/érték arány: - 4/10
Újra vennék? – Nem igazán
Megérte? – Nem

3 megjegyzés:

  1. Nem tudom lehet-e magyarnak nevezni egy holland központú multinacionális vállalat termékét. Az itt gyártott mercedes sem magyar autó! Az igaz, hogy a Soproni "Démon" vonulata magasan a nagyüzemi átlagsörök felett van, de a nyomába sem ér a kézműves söröknek, amit utánozni szeretne!

    Ez a Békésszentandrási Szilvás Sör-t másolja, de nagyon kevés sikerrel! Az igazi gyümölcsöt nem pótolja az arokmákból kotyvasztott ízesítő! Az együtt főzést és érlelést sem helyettesíthetjük a folyamat legvégén való összekutyulással. Ja, és az alapsörnek is kitűnőnek kell lennie, ha jó végeredményt akarunk.

    http://www.sorfozde.com/article/szilvas-sor

    VálaszTörlés
  2. Nos ezt a hányás szagot én is csak megerősíteni tudom, a vége felé konkrétan már nekem is hányingerem volt. Rettentően rossz sör, nem ajánlom senkinek. Aki jót akar magának, ebből nem iszik. :)

    VálaszTörlés
  3. Úgy látszik hogy nem csak én hasonlítom akkor hányáshoz ennek a sörnek a szagát/ízét. Egyszer ittam pár kortyot rokonoknál de sohatöbbet. :D

    VálaszTörlés