2011. május 29., vasárnap

Soproni Citrom 2%

Típus: Magyar világos sör és citromlé keveréke

Saját tapasztalat: Illatában citromos beütést érezni, ízében is egy savanykás valami jelenik meg. Szerintem egyáltalán nincs természetes íze, sört pedig az ízlelőbimbóim túlpörgetésével sem igazán sikerült éreznem, csak a tudatos koncentrálás hatására képzeltem oda.
Ez is tele van adalékanyaggal , mint a Soproni Narancs. - Bár a címkéje szerint "Csak természetes alapanyagokat tartalmaz" - LOL :)
Update: Kiegészítés a hozzászólásokban

Saját kategóriájában ennél nekem jobban bejött ízre pl a Borsodi Friss - Almás.

Alkoholtartalom: 2%

Összetevők: Sör (víz, árpamaláta, kukoricadara, komló), citromital (víz, fruktóz, citrom, - narancs-, limelé sűrítményből, természetes citromaroma egyéb természetes aromákkal, antioxidáns: aszokorbinsav, stabilizátorok: pektin, szentjánoskenyérmag-liszt)

Gyártó: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 9400 Sopron, Vándor S. u. 1.

Itt vettem: Kecskemét, Malom Center CBA, 185 Ft






Érték
elés:
Újra vennék? – Nem igazán
Megérte? – Nem igazán

Sörnek: 2/10
Üdítőnek: 5/10
Ár/érték arány: 5/10

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Egy kis megjegyzés: A természetes aroma, valószínűleg természetes. A pektin az növényi sejtfalból kivont általános élelmiszeripari adalék és természetes. Az aszkorbinsav: C-vitamin, nagyon gyakran lehet természetes forrású, ennyit elhihetünk. A szentjánoskenyérmag-liszt, pedig szintén természetes. A többi összetevő sem sűrűn mesterséges. Az E száma pedig minden természetes adaléknak, mint pl. a fentiek is van. Ellenben a Borsodi sörös-üdítői mesterséges aromákat tartalmaznak, ami akár kőolajból is készülhet, de hogy nem a gyümölcsből az biztos.

    VálaszTörlés
  2. Szia,

    Köszönöm a tartalmas kiegészítést, én is utánanéztem újra, valóban lehet természetes forrású az E kódos anyag (a példádnál maradva aszkorbinsav is). De ettől az még az én értelmezésemben valamilyen szinten szintetikus módon előállított/ természetes forrásból mesterségesen kivont anyag, tehát alapvetően nem természetesen képződő adalék, ezért írtam, amit írtam. :) De ezen nem veszünk össze, nem vagyok kémikus, csak egy lelkes sörkóstoló! :)

    VálaszTörlés
  3. Sör egy kis csavarral... én még sosem találtam benne kis csavart. mekkorát kell keresni?? M4?M5?M6?

    VálaszTörlés
  4. Na, itt van a tuti:
    http://sorbuvar.blog.hu/2010/08/26/limonadesorok

    VálaszTörlés