2011. október 4., kedd

Estrella Damm Daura - spanyol sör

Típus: Spanyol sör, világos

Saját tapasztalat: Az Estrella Daurát első kortyolásra olyasminek mondanám, mint a cseh típusú söröket. Megfelelően keserű és kicsit élesztőízű (bár ezt a címke alapján pont nem tartalmaz a Daura). Helyette van benne E405 Stabilizátor, kukorica, és rizs... Utóbbi két összetevő semmi jót nem sejtetett, viszont a 0.33l-es palackban jól elrejtették őket, ugyanis az elején nem igazán éreztem sem kellemetlen fő- sem pedig utóízt, viszont ahogy melegedett a pohárban a sör, egyre inkább előkerült valami érdekes, nekem nem igazán ízlő dolog. Pozitívum viszont, hogy vékony habja sokáig megmaradt. Összességében a két másik olasz sörömmel, a Peronival és a Birra Moretti Dopplo Malto-val összehasonlítva az Estrella rendesen alulmaradt. (egy kedves olvasó utólag kijavított, spanyol sör a Daura, köszönet érte)


Alkoholtartalom: 5.4%

Összetevők: víz, árpamaláta, rizs, kukorica, komló, E405 Stabilizátor

Gyártja: S.A Damm Rosselló 515. 08025 Barcelona, Spanyolország
Fogralmazza: Liquid-Gold Kft. 1117 Budapest, Hunyadi J. út 1.

Itt vettem: Szolnok, Cora, Ára: 499 Ft (0.33l)



Érték
elés:
Újra vennék? – Nem
Megérte? – Nem

Sör pontszám: 5/10
Ár/érték arány: 2/10

15 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem. Szerintem nagyon finom. És mivel gluténérzékeny vagyok örülök, hogy van egyáltalán gluténmentes sör!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Valkűr!

      Nem tudom Önnek feltűnt-e, hogy ugyanazokat tartalmazza, mint pl. a Heineken, ami elviekben nem gluténmentes. Én fél órája kortyolgatom a kis daura damm-om amin még csak az E405 stabilizátor sincs feltűntetve. De hogy van az, hogy mi gluténérzékenyek nem fogyaszthatjuk az árpát, de az árpamalátát tartalmazó rizses kukoricás sört pedig igen ?! Vagy ezen én kattogok egyedül? Esetleg azon is, hogy nekem anno mikor kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok nem vizsgálták, hogy zabot fogyaszthatok-e mert elvileg azt némely gluténérzékeny fogyaszthatja, attól függően, hogy hogyan hat az avenin a szervezetre. Remélem Ön tud/fog nekem válaszolni a kérdéseimre.

      Törlés
  2. Spanyol sör, nem olasz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja Spanyol de látom már javította és egy ízetlen ...nem is sör szóda.Minek ír az ilyen sörblogot?

      Törlés
  3. Én már mindenhol Estrella sört keresek de nem találok sehol :( remélem egyszer találok vhol!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Auchanban 419ft

      Törlés
    2. Bár régi a bejegyzésed......de most a Lidlben kapható... üdv

      Törlés
  4. Szerintem Sparban, vagy Intersparban érdemes körülnézned. Én ma Kecskeméten láttam egy Sparban 599-ért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt szerencsém Barcelonában kortyolgatni Estrella-t!Ami nagyon szembetűnő volt a Magyarorzságon kaphatóval kapcsolatban hogy kint az ára átszámolva eurból forintra a DIA nevezetű áruház láncban kb.130-150 Ft volt egy 0,5 literes dobozos.....egyébként az itthonisőr is ugyanilyen finom mint a kinti!

      Törlés
  5. Ne haragudj, de az hihetetlen, hogy évek óta kóstolgatsz söröket, de odáig nem jutsz el, hogy attól, mert a magyar címkén nincs rajta, attól még eléggé lehetetlen lenne sört főzni sörélesztő nélkül... Valamint azért néha tényleg olvasni se lenne utolsó dolog: ez egy csökkentett gluténtartalmú sör, ezért "hígítják" kukoricával és rizzsel, mert azokban nincs glutén. Gluténérzékenyeknek készül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek az összetevők a _nem_ gluténmentes Estrella Damm-ban is megtalálhatók (pár hozzászóló keveri is a két típust rendesen...) szóval ez az érv nem érv, én kérek elnézést.

      Törlés
  6. Újra vennék? IGEN
    Megérte? IGEN
    Sör érték 9/10
    Ár-érték 7/10
    Aki g.é., az örül, hogy egyáltalán ihat sört. Mivel más gm sört még nem ittam, vsz. nem is fogok, ez marad a rajongás tárgya.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajánlom a Neumarkter Lammsbräu-t mint az Estrella melletti másik GM sört... :) (Ausztriában ittam már "UP beer"-t is ami szintén GM volt, guglizz rá!)
      Ismerek jónéhány helyet ahol ilyesmi kapható...

      Törlés
  7. Mikkeller Green Gold - Gluten Free


    http://www.csakajosor.hu/mikkeller_green_gold___gluten_free_834


    Ez egy olyan gluténmentes sör, ami tényleg jó is!

    VálaszTörlés
  8. Frissítő, üde SPANYOL cucc. Lidl-ben sokszor feltűnik. Ritkán veszem, de akkor nem okoz csalódást.

    VálaszTörlés