2013. november 1., péntek

Jelen Pivo 5% - szerb sör

Típus: Szerb sör, világos
 

Saját tapasztalat: A Jelen Pivo jelentése tükörfodításban nem más, mint "Szarvas sör". Egy szabadkai bevásárlás eredményeképpen jutott el hozzám a 0.33l-es, domború üveges, sárga címkés sör. Az összetevőket nem tüntették fel a palackra rátett feliratok között, viszont annyi kiderült, hogy 5% alkoholtartalma van. Kitöltve egészen világos színű, kevés, és nem túl tartós habbal koronázva. Illata olcsó söröket idéz, ízében a kukorica kellemetlen íze, némi édesség és valamiféle szájösszehúzós aroma vegyül egy átható üvegízzel, lecsengése pedig egy kicsit komlós, keserű. Az összképen nem javít az sem, hogy olyan, mintha egy enyhén szénsavas ásványvizet vegyítettek volna össze sörös jellegű összetevőkkel. Megkóstolni egyszer nagyon érdekes volt, mindazonáltal a régebben próbált - szintén szerb - Lav 5% mégiscsak finomabb volt... valljuk be, nem volt nehéz dolga :)
A domború, szarvasos üveg viszont kimondottan tetszett!

Alkoholtartalom: 5%


Összetevők: ?

Gyártja: Trg Oslobodenja br 5. 25260 Apatin, Szerbia

Itt vettem: Ajándék volt (Szabadka piac, Szerbia)






Értékelés
Sör pontszám: 2/10
Ár/érték: -
Újra vennék? – Nem
Megérte? -

17 megjegyzés:

  1. Számomra a Jelen az egyik legjobb sör, amivel találkoztam. A 10ből legalább 8 pontot adnék neki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sajnállak, ha ez az egyik legjobb sör, amivel találkoztál!

      Törlés
  2. Nem rossz azért :)

    VálaszTörlés
  3. Azért biztosan nem 2 pontos a 10 ből.
    Lehet hogy a tesztelt sör romlott volt , de hogy a LAV jobb mint a JELEN , a tesztelő "enyhe" ízlés ficamára utal ! :)
    Mivel Szerbiában élek , azért pár alkalommal megkóstoltam valamennyit , és állíthatom , hogy megállják a helyüket a sörök között !

    VálaszTörlés
  4. A párommal nagy sörrajongók vagyunk, eddig 843 féle sört próbáltunk ki (listát vezetünk róla:), de nálunk messze a Jelen áll az első helyen.

    VálaszTörlés
  5. Ezen kár vitatkozni, h melyik a leg jobb sör .... ki mit szeret , kinek mi jön be ...ENNYI egyébként én a DAB ot szeretem a leg jobban .. arra is sokan írták, h sz.r keserű... stb masik ami kedvencem egy teljesen mas izvilág Guinness .. arra is sokan írták, hogy kevés a szensav .... meg h csak sziruppal jo... stb

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom ki vagy... de 2/10 téged minősít a nálam kostoltak között a Jelen 9,8/10 áll

    VálaszTörlés
  7. A hétvégén megyünk a Vajdaságba Palicsra futni a Bormaratont.Ezek ellenére mindenképp megkóstoljuk a Jelent és a Lavot is....mert ennyi eltérő véleményt olvastunk róla,így a legbiztosabb,hogy személyesen kóstoljuk meg!!!..Lehet hogy 21 kilométer után mindkettő jól fog csúszni...??!!!

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek a tesztelővel. Tényleg nem egy jó sör és még csak átlagosnak sem mondanám. Átutazóban voltunk Szerbián keresztül. Az egyik benzinkútnál felcsillant a szemem, mert olyan tetszetős volt a címkézése, de ízre... hát... Maradandó élményben volt részem. Negatív élményben...

    VálaszTörlés
  10. Lehet, hogy több változata is van, mert szerintem jó sör, bár eltérőek az ízlések. Megnéztem egy elrakott dobozt amin csak 4,5% alkohol tartalom szerepelt, meg az, hogy már 260 éve gyártja a sörgyár. Én nem éreztem azt a jellegzetes kukorica ízt és szerintem üdítő volt a nyári melegben. Én egy 7/10-et simán megadnék neki. A fiamnak is ízlett.

    VálaszTörlés
  11. Mi is gyakran járunk ki Palicsra és szeretjük a Jelent - ennek ellentmond, hogy egy buliból itt maradt egy megbontott kétliteres palack. úgy meg szomjaztam a hozzászólások után, hogy szerintem ezt is benyomjuk.

    VálaszTörlés
  12. Szerbeknél a zöld ès piros MB is népszerű ès jó is.

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés