2013. november 1., péntek

Löwenbrau Original 5.2% - Német import

Típus: Német sör, világos
 

Saját tapasztalat: Vajon melyik a magyar Löwenbrau és melyik a német? Ránézésre látszik: Amelyiknek szétesett a habja... De azért ne ugorjunk ennyire a közepébe, kezdjük azzal, hogy a címke alapján legalább két különbség fedezhető fel e két - egyforma nevű - sör között.
- Az alkoholtartalom: 5.2% (német), valamint 4.2% (magyar)
- A német kiadásban nincs kukoricadara, a magyarországi kiadásban van
Kitöltve a szín alapján nagy különbség nincs, őszintén szólva kicsit nagyobb kontrasztra számítottam e téren, no de legalább így próbál felzárkózni az itthon gyártott versenyző. Először a németbe kortyoltam bele: Bár nem világbajnok, de korrekt, fogyasztható sör, közepesen komlós és keserű elegy. A magyar kiadásról két szó ugrott be: Poshadt és édes. Valamikor 2011-ben már "teszteltem" ezt a sört, és akkor még 5% alkoholtartalma volt, azóta biztosan állítom, hogy további megszorítások áldozatává vált a kék címkés ital. Nem is vesztegetek további sorokat a magyar kiadásra, szerintem messze felejthető kategória, inkább olvassatok a sokkal inkább ajánlott Löwenbrau Urtyp 5.4%-ról.


Alkoholtartalom: 5.2%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Löwenbräu AG, D-80335 München, Németország

Itt vettem: Rewe, Vilshofen, Németország; Ára: 0.65€ (2013.04.)


A képeken mindenhol a baloldali a német, a jobb oldali a magyar változat







Értékelés
Sör pontszám: 5/10
Ár/érték: - 7/10
Újra vennék? – Talán
Megérte? - Igen

4 megjegyzés:

  1. Na ez az ami felkerült a feketelistámra.
    Ilyet többet nem.

    VálaszTörlés
  2. A magyar változat a talaj- illetve lábvíz kategória. Kifejezetten beba..ás gyanús céges bulikra (de ott is csak a legprolibb szint, mert rendes munkásember ennél jobbat érdemel), valamint betonkeveréshez jó. Vagy ahhoz sem. Ez a sör egy büntetés.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos a magyar vàltozat hatalmas pancs!Sajnos...

    VálaszTörlés