2011. június 2., csütörtök

Leffe Bruin

Típus: Belga sör, barna

A Leffe család 6 tagjából a barna változat. (Leffe Blonde, Leffe Brown, Leffe Radieuse, Leffe Ruby, Leffe Tripel, Leffe 9)

Saját tapasztalat: A pohárba töltve gyönyörű hab keletkezik, amelynek viszonylag gyorsan nyoma veszik. Ízvilága csodás, van benne egy nagy adag frissesség, üdeség, erő, szóval egyszerűen Leffés. Nem tudom sem szláv, sem germán típusú sörhöz hasonlítani, teljesen eltér azoktól. Egyetemi éveim alatt számtalanszor ittam már Leffe Blonde-ot, annak egy az egyben megfelel ez a barna változat. A tegnap kóstolt Floreffe-nél nekem jobban ízlett, bár az sem volt éppen rossz. :)
A család többi tagjával – a Blonde kivételével – itthon még sehol sem találkoztam, de az eddigi tapasztalataim alapján vadászni fogom őket!

Alkoholtartalom: 6,5%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, kukorica, komló
Gyártó: BR. Abbaye de Leffe S.A. B-5500 Dinant
Importálja és forgalmazza: Borsodi Sörgyár Zrt, Bőcs, Ráküczi út 81.

Itt vettem: Kecskemét, Malom Center, CBA - Ára: 369 Ft

A Leffe címkéje elöl és hátul

Értékelés:

Újra vennék? – Igen!
Megérte? – Igen


Sör pontszám: 8/10
Ár/érték arány: 8/10



A Leffe család két tagja - Blonde és Bruin

4 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon finom. Ha prémiumot akarok inni barnából akkor ezt választom. Ebben a kategóriában nálam az ár/érték arány 10/10.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért vigyázzunk! Ezt nem lehet összevetni bármelyik barna sörrel, ugyanis más kategória. Ez egy belga ale sör, abból is barna dubbel. Szóval eszünkbe se jusson összehasonlítani mondjuk egy barna lager-el, vagy egy barna bock sörrel, ugyanis míg az Leffe felső, addig az utóbbiak alsó erjesztésűek. És akkor még nem is beszéltünk a barna búzákról, és az összes többi szintén felsőerjesztésű barna sörtípusról. Összevetni csak egyazon kategória termékeit szabad!

      A hajót sem hasonlítjuk a repülőhöz, mert más dolog a kettő.

      Informálódjatok!
      http://sorpont.blog.hu/2012/12/08/sortipusok_altalaban
      http://sorpont.blog.hu/2012/12/08/a_lagersor
      http://sorpont.blog.hu/2013/01/14/az_ale
      http://sorpont.blog.hu/2013/01/14/az_ale_ii

      Törlés
  2. Sajnos ez is a multinacionális karvalytőke martalékává vált, az ABInBev személyében!

    VálaszTörlés
  3. Nehezedre esne legalább egy kicsit is beszélni az ízéről??? Nem arra gondolok, hogy mennyire friss és üde, mert ezen kívül semmi mást nem írtál róla. Regényeket írsz a habról és az egyetemi éveidről, de ízeket képtelen vagy jellemezni. Dilettáns!

    VálaszTörlés