2011. június 22., szerda

Kronenbourg 1664, 5%

Típus: Francia sör, világos

Saját tapasztalat: Átlagos sörnek ítélem, több okból. Megfelelően keserű, de nincs igazán tiszta íze, mint pl. a Tuborgnak, hanem vannak benne oda nem illő ízmorzsák is. Bár az említett Tuborgról egy tőről fakad, mivel ezt is Carlsberg Group gyártja, az 1664 valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Lehet, hogy a benne lévő kukorica, vagy talán a színezék következtében, de ha nem tudnám, hogy mennyibe került, azt mondanám rá, hogy alsó-középkategóriás sör. Ennyi pénzért inkább Leffét veszek legközelebb!


Alkoholtartalom: 5%


Összetevők:
ivóvíz, árpamaláta, kukorica, búzamaláta, színezék (E150c), komlókivonat


Gyártó:
Brasseries Kronenbourg, Franciaország
Forgalmazó: Carlsberg Hungary Kft. 2040 Budaörs, Neumann J. u. 3.


Itt vettem: Kecskemét, Tesco, Ára: 329 Ft (0.33l)



Értékelés:

Újra vennék? – Nem
Megérte? – Nem nagyon

Sör pontszám: 4/10
Ár/érték arány: 3/10

U.I. Nézzétek el nekem, de Sopronis pohárba töltöttem, és az egyik képen látszik :)



2012.05.01. Nemrég összefutottam ezzel a sörrel újra, és adtam neki még egy esélyt. Ezúttal mindenképpen jobban szerepelt, kb 6 pontot adnék most rá. Az eredeti tesztet nem másítom meg, de ezzel a kis kiegészítéssel árnyalódhat a kép. :)

17 megjegyzés:

  1. Azért 169 Ft-ért az Auchanban a fél literes sokkal jobb üzlet volt, de szerintem nem is ér többet egy fillérrel se.

    VálaszTörlés
  2. Nálam 10/8. Kellemes karakteres íz, és viszonylag jól csúszik, tehát nincs okom rá panaszkodni. De hát ez is olyan , hogy ízlések és pofonok. Például sokan az egyik legjobb sörnek tartják a Heinekent de szerintem egy tipikus lágy partisör, semmi több.

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon ízlik, szerintem jó sör.

    VálaszTörlés
  4. 169 Ft-ért szerintem is megéri:-)

    VálaszTörlés
  5. Kiváló sör partyra.
    kavics33

    VálaszTörlés
  6. Szerintem is jó sör, itt nagyon le lett húzva.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem is jó.Nem érdemel ekkora savat semmiképpen sem.

    VálaszTörlés
  8. barna sorokhoz hasonlo ize van. nekem ez nem igazan jon be. meg akciosan is talalni ar/ertek aranyban nala jobbat. persze csak ha vkinek nem pont ez az iz jon be :-)

    VálaszTörlés
  9. Simán partiban van a Budweiser-rel, sőt...
    Nálam meg 9/10 :)

    VálaszTörlés
  10. A Kronenbourg egy nagyon minőségi sör, és simán hozza az ízt amit kell neki, csak mielőtt véleményt meg kritikákat írsz sörökről kicsit érteni kéne hozzá. Én is szoktam olyan témákról beszélni amihez nem értek, van hogy többet is mint kéne, és jól is érzem magam közben, a végén azonban általában kiderül hogy hülyeség az egész:)

    VálaszTörlés
  11. Jó persze lehet azt gondolni, hogy hozzáértés nélkül is van véleményed, de nekem pl. eszembe se jutna francia sajt blogot készíteni, mert a legxarabb sajtok a legdrágábbak pedig utálom mindet. Na ezeket a sorokat a kritika írójának címeztem sok sör ivást, sikert meg ilyeneket, többet nem szólnék kedves uram vizslát.

    VálaszTörlés
  12. Kedves Karel!

    Nem szeretném védeni a blog íróját, mert a legtöbb esetben valóban kicsit tapasztalatlanul nyilvánul meg. Igaz, hogy sokféle sört megkóstol, de azokat a kommersz, középszerűnek is igen nagylelkűen nevezhető kategóriából. Igazán jó sört alig tesz fel a honlapra, így méltán feltételezem, hogy azon a téren igen kezdő! Ez csak azért baj, mert az összehasonlítási alapja szűk, vagy inkább egysíkú, így értékelései nagyon torzak. Sajnos ezzel, akaratán kívül is, sok kezdő olvasóját félrevezeti, hamis utat mutat, főleg most, hogy a sörivás is felértékelődik, mint a jó bor, vagy a kiváló pálinka fogyasztása.

    De ezesetben egyet kell értenem vele. Sajnos Karel, most pont abba hibába estél, amitől óva inted szerzőnket. Olyan témáról beszéltél, amihez láthatóan nem értesz. A Kronenbourg nem egy minőségi sör, még kicsit sem, nemhogy nagyon! Az a sör amibe kukorica van, eleve kizárja magát minden versenyből. Egyes nagy sörmúltal rendelkező országokban törvény is van rá, hogy az ilyeneket sörnek is tilos nevezni!

    VálaszTörlés
  13. Félre értés ne essék, nem bántom én a blog íróját, és tartom a véleményt hogy nem kell érteni hozzá, hogy tudjuk hogy mi a jó sör. Nekem söripar a szakmám, végre kiderült hogy nem értek hozzá a fenébe is:)

    Annyira kell csak érteni a sörökhöz, hogy tudjuk hogy mit iszunk, tehát egy pilseni sörtől ne várjunk édes ízt stb... és ha már tudjuk hogy mit kell elvárni attól a sörtől ahhoz képest lehet az ízvilágot bírálni, bár azt is szűken mert attól még lehet jó, hogy nem ízlik. És az sem igaz, hogy csak a ritka és drága sörök a jók, ez sznobság.

    VálaszTörlés
  14. Igen is finom sör! A Leffe-t ne sorold ebbe a kategóriába!

    VálaszTörlés
  15. Ízmorzsák??? Máskor ne edd felette a zsemlét! Ez egy jó sör!!!

    VálaszTörlés
  16. szép a doboza ............ de ennyi

    VálaszTörlés
  17. A 80as èvekben a nyugati pályaudvarral szemben volt ennek a márkának a bárja.Az mèg tènyleg a legjobb sör volt.Ez is jó sör de mégse közelíti azt a minősèget160 Ft jó ár ezèrt a prèmium sörèrt,de a komoly sörök többe kerülnek .

    VálaszTörlés