2011. június 10., péntek

Löwenbräu Original Lager

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A kép nem hazudik... Nem a fényképezés közbeni bénázás okozta, hanem a valóság: Habja gyakorlatilag nincs.

Közvetlenül a Kozel után kóstoltam és citrus ízeket fedeztem fel benne! Az első kortyok után azzal szembesültem, hogy van egyfajta poshadt íze, ami biztos nem a közeli lejáratnak köszönhető, mivel addig még 5 hónap van. Szerintem teljes ellentéte a Löwenweisse-nek, - amely a Löwenbräu búzasör testvére – mivel arról gyakorlatilag csak jókat tudtam írni. Ez egy átlagos, olcsó világos sör, és semmi több. Ha választani kellene 166 Ft-ért, akkor inkább a Kozel. Löwenbräuból az egyetemi éveim alatt ittam néha egy-egy buli alkalmával, akkor nem néztem kritikus szemmel, de ezek az évek elszálltak... olcsó, nem túl finom sör, amelynek egyetlen erőssége a bátyja => Löwenweisse :)


(Azóta volt szerencsém megkóstolni az EREDETI, német Löwenbrau-t, ég és föld a különbség...)


Alkoholtartalom: 5%

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, kukoricadara, komló

Gyártja és forgalmazza: Borsodi Sörgyár Kft, Bőcs, Rákóczi u. 81., a Spaten-Löwenbräu-Gruppe, Németország licensze alapján

Itt vettem: Kecskemét, Tesco – Ára: 166 Ft



Értékelés:

Újra vennék? – Nem nagyon
Megérte? – Egyszer

Sör pontszám: 4/10
Ár/érték arány: 6/10

20 megjegyzés:

  1. A magyar népsörök között a létező legrosszabb sörnek tartom, már-már az ihatatlan kategóriát súrolgatva. Borzasztó.
    Az az igazság, hogy még a Lidl-s dobozízű Argus sör is jobb nála, pedig az is az alja kategória....

    VálaszTörlés
  2. Aki a borsodi "utángyártott" mellett kóstolta az eredeti német főzésű Löwenbrau-t is az tudja, hogy ég és föld a kettő. Az eredetiben van egy egyedi aroma, ami sajnos nem ízlelhető a magyar gyártásúban.

    VálaszTörlés
  3. Nekem viszont ha bemegyek egy közértbe, sajnos csak a magyar gyártásúhoz van szerencsém.... kritikán aluli!

    VálaszTörlés
  4. jó sör ez, nem kell felülni a marhaságnak. A hazai ihatatlan löttyöket romlottan is veri.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is teljesen OK, lehet nem ugyanazt a sört ittuk..

    VálaszTörlés
  6. szerintem nagyon kellemes sör bármikor meginnék mégegyet :)

    VálaszTörlés
  7. "jó sör ez, nem kell felülni a marhaságnak. A hazai ihatatlan löttyöket romlottan is veri." Itt a baj kolléga! Olvasd el ki gyártja! Sajnos ez hazai! Ja, lisence alapján gyártják???? Megnézném én azt a gyártást...Ez a sör úgy szar ahogy van! Nem viccelek, még vendégségben is visszautasítom, ha meg sértődnek ha nem. A Német löwenbrau, az sör! Valami gond lehet a lisence-el. Visszavehetnék a Németek. Úgy ahogy a Zipfer is megtette. Vajon miért?

    VálaszTörlés
  8. Szerintem is kimondottan rossz ízű sör ez. Sőt, ez előttem szólóval is egyetértek, a licensz alapján Magyarországon gyártott söröknek gyakorlatilag semmi közük nincs az eredeti sörökhöz.

    Ébredjetek emberek, minket átvernek itthon! Aki teheti, külföldről hozzon, IGAZI sört!

    VálaszTörlés
  9. A 13:57-es. Ahogy olvasom, van itt még valaki aki ért a sörökhöz. Szerencsére van egy-két márka, ami itthon kapható és import. Én csak ezeket vásárolom, vagy németországból hozatok, ha van lehetőségem. Sajnos itthon az import sörök drágák. Dehát ez van. Lehet jó akciókat kifogni, és akkor kell többet venni. Én azt mondom megéri, mert így legalább jót iszik az ember. Első a minőség! Ugyanis a sör egészséges, ezt írások is bizonyítják (na persze mértékkel) de viszont az is le van írva, hogy az "egészséges" a minőségi, adalékanyagoktól mentes sör.. Ezért én azt mondom, ha már issza az ember, csak minőséget!

    VálaszTörlés
  10. Az eredetileg gyártott 5.2%-os Lövenbrau-t a Borsodi Sörgyár Kft.,4.2%-al küldi forgalomba!MI EZ, HA NEM A VÁSÁRLÓK MEGKÁROSÍTÁSA,BECSAPÁSA!!!

    VálaszTörlés
  11. Ez volt a kedvenc söröm, már-már barna sörre hajazó színe és íze miatt. pár hónapja vettem néhány dobozzal. már az első kortynál éreztem, hogy valami nem oké. először én is a szvatossági időre gondoltam aztán szembesültem hogy ez egy 4,2-es lötty. tehát kérem jó volt ez nagyon, de csak volt. inkább iszom én is argus-t...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma már csak 4%
      Lesz még lejjeb is, elvtársak.
      Egy okádék ez a "sör".

      Törlés
  12. Német tradíció Borsodi módra

    http://soromok.blog.hu/2010/11/19/nemet_tradicio_magyar_modra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az egyik legjobb német sör az Argusnál toronymagasan finomabb, össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Ennek ugyanis íze van az Argus meg egy ihatatlan moslék. És miből gondoljátok hogy a német Löwenbräu művek eltűrné hogy nálunk valami szart áruljanak ugyanazon a néven? Ilyen nincs.

      Törlés
    2. Már miért ne?
      A profit most a meghatározó. Az hogy külföldön gyártat valamit, az annyira nem mérvadó. Otthon megcsinálja a legjobbat, külföldről meg jön a sok profit.
      Semmi különös nincs ebben.
      A licensz egy dolog, az még nem garancia semmire.
      Miért is kéne nekik a legjobb minőségre törekedni?
      Nem ők isszák.

      Törlés
  13. Tudni kell ebben a vitában,hogy a borsodi sörök-így a löwen is- mind ásványbízből készülnek,amit a német sörök nem feltétlenül mondhatnak el. Nem vitázom abban,hogy milyen az íze,mert mindenki érzi,de azt tudom,hogy 2 rekesszel megiszom egy hétvégén,és semmi bajom nincs hétfőn,se fejfájás,sem semmi. Próbálja meg ezt bárki egy szaros zipferrel,vagy más hangzatos huggyal!

    VálaszTörlés
  14. Jézusom előttem ìró... Sìrok. Borsodi,ásványvìzből,barátom? A Hernád partján,aha..Pesti vagy mi? Parti szűrésű vìzről hallottál már? Majdnem direktbe iszod a Hernádvizet elárulom. Igyad azt a szart akkor rekesszám.

    VálaszTörlés
  15. A Löwenbrau szörnyen le van butítva, viszont a Beck's-et is a Borsodi csinálja, és az iható. Annak a receptjébe valamiért nem mertek belenyúlni.

    VálaszTörlés
  16. Régen ittam ilyet.Most újból megkostóltam.Kár volt.Borzasztó!

    VálaszTörlés